Samen naar een duurzame wereld

Feest in ’t Park brengt al meer dan 30 jaar verschillende culturen samen met een laagdrempelig en inspirerend programma. Het is een feest van verbinding, ontmoeting en solidariteit waar aandacht voor duurzaamheid centraal staat.

Tijdens het festival maak je op een originele en interactieve manier kennis met de SDG’s, Sustainable Development Goals ofwel duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Deze doelstellingen zijn een leidraad naar een duurzamere wereld. Er zijn in totaal 17 SDG’s – elk met een reeks subdoelstellingen – die kaderen in Agenda 2030.

Agenda 2030 is een beleidsambitie van de VN waar landen wereldwijd hun schouders onder zetten om tot een betere wereld te komen.

Elk jaar focussen we op andere doelstellingen. Dit jaar belichten we SDG 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken.

SDG 17: Partnerschap om doelstellingen te bereiken

Deze doelstelling spoort organisaties en besturen wereldwijd aan om samenwerkingen aan te gaan om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te bereiken.

 

Brugge en Ebolowa

Sinds 2020 heeft de Stad Brugge een mondiaal partnerschap met Ebolowa (Kameroen).  Stad Brugge en Ebolowa zijn beide Fair Trade steden en hebben gezamenlijke doelstellingen: De toegang tot sport (voetbal) voor iedereen, het streven naar duurzame productie van cacao en chocolade, herbebossing, meer groen in de stad en de toegang tot schoon water. Op Feest in ’t Park kom je hierover meer te weten tijdens de Ebolowa’s wereldspelen.

Ontdek het Fair Trade programma

Voetbal in Ebolowa

Ebolowa is net als Brugge een voetbalminnende stad, het is er alomtegenwoordig.
Het zorgt niet alleen voor spel en ontspanning, voetbal heeft ook een impact op de samenleving en zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn.

Drinkwaterproject in Ebolowa

Schoon water is een basisrecht. Ook in Ebolowa is de toegang tot drinkbaar water nog steeds een uitdaging. Mede dankzij de verkoop van de Brugse stadschocolade ‘Sjokla‘ wordt er elk jaar een nieuw drinkwaterpunt gebouwd op zonne-energie in verschillende wijken van Ebolowa.

Duurzame cacao en chocolade

De impact van een duurzame chocoladeketen is. Zowel Brugge als Ebolowa zetten zich als Fair Trade steden in voor meer eerlijke handel en werken samen rond een duurzame chocoladeketen.

Meer groen in Ebolowa

Niet alleen in Brugge verschijnt meer groen in de stad, ook in Ebolowa maken ze werk van herbebossing. Ebolowa is omgeven door tropisch regenwoud en wil haar bossen graag beschermen en uitbreiden om het voortbestaan ervan te beschermen.