Feest in ’t Park begon 30 jaar geleden als een klein initiatief van de Derde Wereldraad. Vandaag is het festival uitgegroeid tot een uitbundig exotisch feest voor jong en oud.

Feest in ’t Park brengt verschillende culturen samen door een laagdrempelig, gevarieerd programma. Thema’s als Fair Trade en duurzaamheid lopen als een rode draad doorheen het festival. Als bezoeker kan je telkens weer nieuwe ervaringen opdoen en uitdagingen aangaan. Zo word je al feestend een bewuste wereldburger.

Op Feest in ’t Park maak je op een speelse en interactieve manier kennis met Agenda 2030 en de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).

Agenda 2030

Dit is een globale beleidsambitie vastgesteld door de Verenigde Naties met als doelstelling de wereld te laten samenwerken om het leven voor iedereen te verbeteren. De SDG’s (Sustainable Development Goals) zijn de vertaling van deze beleidsambitie in 17 doelstellingen, op hun beurt onderverdeeld in 167 targets. De doelstellingen zijn een concrete leidraad naar een duurzamere wereld.

Klinkt dat abstract en theoretisch? Toch kan iedereen zijn steentje bijdragen!
Je leest er meer over op de SDG website.

Duurzaamheid en solidariteit

Het Brugse stadsbestuur wil via Feest in ’t Park een forum bieden aan iedereen die zich inzet voor mensenrechten, gezondheidszorg, onderwijs, duurzame landbouw, eerlijke handel en waardig werk in het Zuiden.

De 31e editie zal plaatsvinden op 25 juni 2022.