Programma van 14.00 tot 00.30 uur.

 • Water Creatures

  Doorlopend
  Performance

 • Jambo Afrika

  Doorlopend
  Muziek

 • Mariachigroep Los Tarascos

  Doorlopend
  Muziek

 • Wereldkinderdorp

  14:00 - 18:00
  Kinderactiviteit

 • Wereldmarkt

  14:00 - 18:00
  Infostanden

 • Fairtrade corner

  14:00 - 18:00
  Workshop

 • Speakers' Corner Jong Volk

  14:00 - 18:00
  Verhalen

 • El Juntacadaveres

  18:00
  Muziek

 • Orchestre International du Vetex

  20:00
  Muziek

 • Paco Diatta

  22:00
  Muziek

 • DJ Collectief Team Damp

  Doorlopend en afsluitend
  Muziek

 • Water Creatures

  Doorlopend
  Performance

  ‘Beat plastic waste’
  – Water Creatures

  De installatie van ‘Water Ceatures’ blaast nieuw leven in plastic afval. De missie van drummer Rogier De Nijs luidt als volgt: ‘Beat Plastic Waste’. Hij maakt van plastic afval volwaardige muziekinstrumenten met als inspiratie hiervoor de huidige tijd van verspilling en vervuiling. Hiermee componeert hij muziekstukken en geluidslandschappen onder de noemer ‘Soundtrack of the Plastic Age’. Ook de kleding van de groep is gemaakt uit plastic afval uit de zee, rivieren en andere wateren.

  Het project ‘Beat Plastic Waste’ werkt samen met de Bibliotheek waaraan ook de bezoekers kunnen deelnemen, meedenken en bijdragen.

 • Jambo Afrika

  Doorlopend
  Muziek

  ‘Music for the soul’
  – Jambo Afrika

  Jambo Afrika bestaat uit een team van 38 gepassioneerde topartiesten met Afrikaanse roots. Vanuit de Ubuntu gedachte (‘ik ben omdat wij zijn’) delen ze hun muziek, kennis en cultuur. De muzikanten zijn experten in het geven van Afrikaanse workshops en concerten. Al 22 jaar lang slagen ze er via deze weg in om warme gevoelens los te maken.

 • Mariachigroep Los Tarascos

  Doorlopend
  Muziek

  ‘No time to siesta, it’s time to fiesta!’
  – Los Tarascos

  De Mariachi groep “Los Tarascos” bestaat uit muzikanten uit Mexico, Honduras en Spanje die de volksmuziek van Mexico en Latijns-Amerika interpreteren. Ze experimenteren met nieuwe vormen van klanken en elementen uit hun verschillende achtergronden. Fiesta in het park!

 • Wereldkinderdorp

  14:00 - 18:00
  Kinderactiviteit

  In het Wereldkinderdorp (georganiseerd door BSCJ) kunnen de jongste bezoekers van Feest in ’t Park zich naar hartenlust overgeven aan spel en plezier. Al spelend maken ook zij kennis met de SDG’s en met thema’s zoals duurzaamheid en Fairtrade. Alle activiteiten zijn gratis en toegankelijk voor kinderen van 4 tot 12 jaar.

  Een greep uit het aanbod:

  – Een SDG-zoektocht loopt als rode draad door het Wereldkinderdorp. Tijdens een obstakelrun leren kinderen meer over de moeilijke omstandigheden waarin leeftijdsgenoten moeten opgroeien in landen waar er hongersnood heerst, waar er geen onderwijs is…

  – Er is een wereldbouwzone en een wereldspelencorner. Er zijn knutselactiviteiten en er is poppenkast met Marc Beuten. Springkastelen en randanimatie geven kleur aan het Wereldkinderdorp en je kunt er zelfs Indische dans leren!

  – Nadenken over het klimaat doen de kinderen onder andere door te ontsnappen uit een ijskoude escaperoom.

  – In het thema van Fairtrade is er dan weer de escaperoom Sjokla waar jonge bezoekers ontdekken hoe de cacaoboon wordt omgetoverd tot chocolade. Net zoals Brugge is Ebolowa in Kameroen een Fairtradestad. De cacaoteelt is van groot belang voor de landbouw in deze groene regio.

  – In hetzelfde thema kaderen het Fairtradevangspel en het -memoryspel, net zoals de Fairtradewinkelmandreis: een reis die als doel heeft kinderen Fairtrade producten te leren herkennen.

  Kortom, je hoort wel eens dat de wereld een dorp is: in het Feest in ’t Park Wereldkinderdorp leer je in elk geval een flink stuk van de wereld kennen!

 • Wereldmarkt

  14:00 - 18:00
  Infostanden

  Op de Wereldmarkt kom je alles te weten over de SDG’s en de daarbij horende organisaties. Deze SDG’s reflecteren de drie dimensies van duurzame ontwikkeling: de economische, de sociale en de ecologische.

  Terwijl je in het UNI-CRIS centrum terecht kan voor algemene informatie, is het ook mogelijk om de mondiale partners, ngo’s en vierdepijlerorganisaties persoonlijk te ontdekken. Zij lichten elk hun werking toe en verkopen lokale producten. Je kan hen een duwtje in de rug geven met je financiële steun.

 • Fairtrade corner

  14:00 - 18:00
  Workshop

  Aan de hand van verschillende workshops in de Fairtrade corner kom je op een interactieve manier in aanraking met SDG 4 Kwaliteitsvol onderwijs, SDG 12 Duurzame productie en consumptie en SDG 15 Leven op het land.

  Tijdens de workshop in een sweatshop  ben je getuige van de omstandigheden waarin kleren in derdewereldlanden gemaakt worden en ontdek je hoe dit op een duurzame en meer ethische manier kan. Voorts kan je tijdens de taalcarrousel een nieuwe taal leren of net iemand de Nederlandse taal leren spreken. Tot slot kan je deelnemen aan een kookbattle met duurzame producten.

 • Speakers' Corner Jong Volk

  14:00 - 18:00
  Verhalen

  Jongeren schreven hun speeches voor de toekomst, met en over thema’s die voor hen belangrijk zijn in de wereld van morgen: #duurzaamheid #nightlife #creatie #klimaat #lgbtqia+ #experiment #mentaalwelzijn #gelijkekansen #identiteit #vrijheid #verantwoordelijkheid.

  Op Feest in ‘t Park krijgen ze een podium om hun speech live te brengen.

 • El Juntacadaveres

  18:00
  Muziek

  ‘Tango like you have never heard before’
  – El Juntacadaveres

  De Belgische band El Juntacadaveres laat moderne tango versmelten met Westerse muziekstijlen zoals hip-hop, rock, reggae, electro en latin. Met hun vernieuwende, veelzijdige tango garanderen ze ambiance op het podium van Feest in ‘t Park.

  Enrique Noviello Zang/Bandoneon/Sax
  Pato Lorente Bandoneon
  Onan Van de Weyer Gitaar
  Domingo de Jesus López Díaz Piano/Keyboards
  Michel Spiessens Basgitaar
  Luc Bas Drums

 • Orchestre International du Vetex

  20:00
  Muziek

  ‘The Collectif Vetex takes you beyond borders, vibrating to the sound of copper.’
  – Vetex

  Het gezelschap van Vetex zorgt voor vonken op het podium. Met bakken energie brengt het een mix van geïnspireerde Balkanmuziek met Tarantella, Polka of Cumbia… en dat alles verpakt in een punkjasje!

  Laurent Dionet: Altsaxofoon
  Mathieu Gassie: Altsaxofoon
  Pieter Dubois: Trombone
  Benoît Blanc: Trombone
  Thomas Bulcaen: Trombone
  Mathieu Levecque: Trompet
  Thomas Morzewski: Trompet
  Loes Coolen: Trompet
  Jean-Baptiste Lison: Accordeon
  Annelies Remaut: Bassdrum
  Dimitri Simoen: Percussie
  Jacob Willem: Baritonsaxofoon
  Tobe Wouters: Bastuba
  Jan Cuvelier: Bugel
  Dries Degrande: Sousafoon

 • Paco Diatta

  22:00
  Muziek

  ‘‘Together as one: la vie est courte, elle ne mérite pas la haine.’’
  – Paco Diatta

  Artiest Paco Diatta, geboren in het zuiden van Senegal, toont zijn enorme liefde voor muziek op het podium op het ritme van de meest opzwepende Afrikaanse stijlen zoals afrobeat, reggae en zouk. Deze virtuoos, die met zijn teksten een verbindende boodschap brengt, creëerde met ‘Afrotronix’ eigenhandig een nieuwe stijl.

 • DJ Collectief Team Damp

  Doorlopend en afsluitend
  Muziek

  ‘Team DAMP doesn’t stick to one musical style, they do hold on to one vibe: Positive energy.’
  – Team Damp

  Dit energieke Brugse trio – dat we onder andere kennen van Tomorrowland en Bomboclat Festival – serveert de ultieme tropische basmuziekervaring. Met liefde voor dancehall, reggae en afro maken de twee dj’s van elk festival een onvergetelijk feestje terwijl een enthousiaste MC het publiek op sleeptouw neemt.